در سالن کنفرانس سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد:

اولین نشست شورای سیاست‌گذاری برگزاری جشن تاسیس 50 سالگی دانشگاه مازندران

در سالن کنفرانس سازمان  مرکزی دانشگاه برگزار شد:

اولین نشست شورای سیاست‌گذاری برگزاری جشن تاسیس 50 سالگی دانشگاه مازندران

دانشگاه مازندران: نیم قرن فعالیت سازنده، نقش آفرینی موثر و هدایت آموزش عالی استان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، اولین نشست شورای سیاست‌گذاری برگزاری جشن تاسیس 50 سالگی دانشگاه مازندران با حضور دکتر کوروش نوذری سرپرست دانشگاه مازندران و اعضای شورای سیاست‌گذاری این جشن در سالن کنفرانس سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.

بر اساس این گزارش، دکتر نوذری در ابتدای این نشست با اشاره به این نکته که دانشگاه مازندران در سال جاری به 50 سالگی خود یعنی نیم قرن فعالیت سازنده، نقش آفرینی موثر و هدایت آموزش عالی استان می‌رسد، گفت: یکی از سوالات مهمی که در راستای برگزاری جشن بزرگداشت 50 سالگی دانشگاه مطرح است، ضرورت برگزاری چنین جشنی در این برهه از زمان است. همه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، نهادها و سازمان‌ها، مقاطع خاصی از سیر تعامل خویش را به‌عنوان یک مقطع شاخص جهت یادآوری نقش و کارکردهای موثر خویش انتخاب می‌کنند و دانشگاه مازندران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

سرپرست دانشگاه مازندران، هدف از برگزاری جشن بزرگداشت 50 سالگی دانشگاه مازندران را با بیان چند شاخص، مشخص کرد و اظهار داشت: اولین شاخصی که ما را بر آن داشت تا به این مقوله بپردازیم، ضرورت تکریم و بزرگداشت همه خادمان دانشگاه در 50 سال گذشته است. نقش‌آفرینان، پیشکسوتان و خادمانی که نهال دانشگاه را پرورش دادند تا امروز به درخت تنومند و پرثمر دانشگاه مازندران تبدیل شود.. توسعه دانشگاه به‌عنوان یک نهاد اجتماعی تاثیرگذار، یک فرآیند پویا و یک خط ممتد و رو به رشد و تعالی است. بنابراین نگاهی به گذشته و قدردانی از منابع انسانی موثر در رشد دانشگاه، ضرورت اول برگزاری این جشن است.

سرآمد علمی کشور در رشته فیزیک سپس به شاخص دوم اشاره کرد و افزود: شاخص دوم، ضرورت ساماندهی و تدوین عملکردها و افتخارات دانشگاه در نیم قرن گذشته در یک چهارچوب منسجم است. حقیقت این است که ما به‌طور منظم و منسجم نگاهی به عملکرد 50 سال گذشته خویش نداشتیم و باید این کار را شروع کنیم تا نقاط قوت و ضعف دانشگاه را بهتر بشناسیم. در ادامه همین مسیر، ارزیابی فعالیت‌های گذشته و نقد منصفانه نقش‌آفرینی دانشگاه در جامعه، حایز اهمیت است و انتظار می‌رود در این جشن به این مقوله پرداخته شود که این مهم، چراغ راه آینده دانشگاه خواهد بود. باید برای یک‌بار، مسیر طی شده طی 50 سال گذشته را ارزیابی کنیم تا بتوانیم مسیر آینده خود را بهتر ترسیم نماییم.

دکتر نوذری در ادامه سخنان خود، ایجاد زمینه وفاق و همدلی بیشتر در مسیر بهره‌مندی حداکثری از منابع انسانی را لازم و ضروری دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه مازندران، منابع انسانی فرهیخته متنوعی دارد، از اعضای هیات علمی، کارمندان و دانشجویانی که در حال حاضر در حال فعالیت هستند تا فارغ‌التحصیلان، بازنشستگان و مدیرانی که در طول 50 سال گذشته از بدنه دانشگاه مازندران، نقش مدیریتی را در جامعه به عهده داشته‌اند. این‌ها سرمایه‌های عظیمی هستند و ما بر آن هستیم تا از این سرمایه‌ها به نحو بهتری بهره‌مند شویم. دانشگاه، دیگر در موقعیتی نیست که از این سرمایه‌ها غافل باشد. ما نمی‌توانیم از فارغ‌التحصیلان ممتاز و مدیران لایقی که می‌توانند به دانشگاه کمک کنند، غافل باشیم. ما نمی‌توانیم از بازنشستگانی که با سال‌ها تجربه از دانشگاه رفته‌اند، استفاده نکنیم. یکی از کارکردهای اصلی این جشن، ایجاد یک وفاق و همدلی برای بهره‌مندی بیشتر از همه منابع انسانی مرتبط با دانشگاه است و امروز هم به‌دلیل شرایط حساس جامعه، بیش از هر زمانی وفاق و همدلی لازم است.

عضو کارگروه تخصصی فیزیک در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با بیان این نکته که دانشگاه از نظر اقتصادی در طول حداقل 30 سال گذشته، سخت‌ترین روزهای خود را طی می‌کند، گفت: ما مورد یک هجمه ناجوان‌مردانه بین‌المللی قرار گرفته‌ایم و در این شرایط حساس، همدلی، وفاق و کمک به مجموعه مدیریتی دانشگاه بیش از هر زمان دیگری لازم و ضروری است. به نظر می‌رسد که برگزاری جشن 50 سالگی دانشگاه و انعکاس آن در رسانه‌های عمومی، راه مناسبی برای شناساندن دانشگاه مازندران به جامعه باشد. ما با جامعه اطراف خود تعامل پویا و فعالی نداریم. هرچند که این تعامل برقرار است، ولی چندان پر رنگ نیست و ما امید داریم تا با برگزاری این جشن و دعوت از مسئولان استانی و کسانی که می‌توانند به دانشگاه کمک کنند، بتوانیم اندکی در فعال‌سازی تعاملات دانشگاه با جامعه قدم برداریم. یکی از اهداف‌مان این است که نقش دانشگاه مازندران را به‌عنوان دانشگاه مادر استان در سطح استانی و حتی ملی پر رنگ کنیم.

دکتر نوذری واگذاری طرح ساماندهی گردشگری سواحل و جنگل‌های منطقه خزری به دانشگاه‌های دیگر را با وجود دانشکده اختصاصی میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در دانشگاه مازندران، کم‌لطفی به دانشگاه مازندران دانست و ادامه داد: دانشگاه مازندران با وجود پتانسیل لازم، هم در بخش منابع انسانی و هم به لحاظ مجاورت با دریا و جنگل، بهترین نهاد علمی برای انجام یک چنین مطالعه و تحقیقی است. ما باید نقش دانشگاه مازندران را در تعاملات اجتماعی، فرهنگی، پژوهشی و علمی، از آن‌چه در حال حاضر برقرار است، پر رنگ‌تر کنیم.

سرپرست دانشگاه مازندران در پایان سخنان خود، بار دیگر از ایجاد وفاق و همدلی میان همه اقشار خردمند و اندیشمند دانشگاه مازندران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری این جشن یاد کرد و خاطرنشان ساخت: جلسه امروز خود نماد بارزی از این وفاق و همدلی است. ما در برگزاری این همایش و بزرگ‌داشت، فارق از جناح‌بندی‌های سیاسی، خط‌مشی‌ها، افکار و عقاید کاری و اجرایی، از همه کسانی که می‌توانند در این مسیر نقش‌آفرین باشند دعوت کرده‌ایم و خواهیم کرد و از همه این پتانسیل‌ها به نحو احسن بهره خواهیم برد.

یادآور می‌شود: در ادامه این نشست هریک از حاضران در جلسه، به بیان دیدگاه‌ها و ارایه طرح‌ها و پیشنهادهای کاربردی و عملیاتی خود جهت برگزاری شایسته و باشکوه جشن پنجاهمین سال تاسیس دانشگاه مازندران پرداختند.

٠٨:١٤ - چهارشنبه ٢٣ مرداد ١٣٩٨    /    شماره : ٢١١٣٤    /    تعداد نمایش : ٥٨٣