از سوی دفتر همکاری های علمی بین المللی ارایه شد:

گزارش سفر به دانشگاه اپوله لهستان در راستای برنامه تبادل علمی Erasmus +

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، دکترعلیرضا نقی نژاد عضو هیات علمی دانشگاه مازندران و مسئول باغ گیاه شناسی دانشگاه، به منظور تبادلات علمی بین دو دانشگاه مازندارن و دانشگاه اپوله لهستان، طی یک سفر علمی از روز دوشنبه 13 اسفند (چهارم مارس)چهارم مارس به مدت 5 روز از دانشگاه اپوله لهستان و دانشگاه های دیگر این کشور بازدید و با مسئولان آن ها دیدار و گفت و گو کرد.
        بر اساس این گزارش، متن کامل گزارش این سفر که با برگزاری کارگاه ها و نشست های مختلف همراه بوده است، در ذیل می آید.

گزارش سفر به دانشگاه اپوله لهستان در راستای برنامه تبادل علمی Erasmus +

این سفر علمی به منظور تبادلات علمی بین دو دانشگاه مازندران و دانشگاه اپوله لهستان، از روز دوشنبه 13 اسفند (چهارم مارس)، به مدت 5 روز در دانشگاه اپوله لهستان و دانشگاه های دیگر لهستان به طول انجامید. در این دیدار که با هماهنگی و کمک پروفسور آرکادیوش نواک مدیر محترم گروه اکولوژی دانشگاه اپوله صورت گرفته است، ضمن دیدار و تبادل نظر علمی با گروه های مختلف علوم زیستی این دانشگاه، اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، دستاوردهای علمی زیر را به همراه داشته است:
1-برگزاری کارگاهی در زمینه پوشش های وتلندها در مناطق ایرانی تورانی که با مدیریت پروفسور نواک و اینجانب به انجام رسید که مورد استقبال خوب دانشجویان و اساتید بخش زیست شناسی دانشگاه قرار گرفت. در این کارگاه، با اشاره مقدماتی بر اصول مقدماتی اکولوژی و تقسیم بندی های پوشش گیاهی مورد نیاز برای انجام آنالیز های اکولوژیکی با تاکید بر آنالیز پوشش گیاهی مناطق وتلند در مناطق ایرانی تورانی اشاره شد. در ادامه برای انجام این آنالیز ها به صورت عملی، از نرم افزار های مختلفی استفاده شد که طریقه کار با آن آموزش داده شد. آنالیز ها روی داده های جمع آوری شده از ایران و آسیای مرکزی صورت گرفت که نتیجه آن، انتشار مشترک نتایج به صورت مقاله در آینده ای نزدیک خواهد بود.
کارگاه آموزشی در دانشگاه اپوله
2-صبح روز سه شنبه 14 اسفند (پنجم مارس)، سخنرانی تخصصی در بین اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی برگزار گردید که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت. این سخنرانی همراه با پرسش و پاسخ حاضرین به مدت 2 ساعت به طول انجامید.

سخنرانی با موضوع وتلندها در دانشگاه اپوله
در ادامه از مرکز در حال تاسیس تحقیقات علوم گیاهی دانشگاه اپوله که در خارج از شهر قرار گرفته است(پارک پومولوژی Prószków (، بازدید به عمل آمد. در آینده در این مرکز، باغ گیاه شناسی و گلخانه های تحقیقاتی برای انجام آزمایش های مربوط به بخش علوم گیاهی دایر خواهد شد.
3- روز چهارشنبه 15 اسفند(ششم مارس)، برای سخنرانی و بازدید از باغ گیاه شناسی و مرکز تحقیقات گیاه شناسی دانشگاه وروتسلاو Wroclaw عازم این شهر شدیم. در ابتدا، بازدیدی از باغ گیاه شناسی این مرکز انجام شد. پروفسور زیگمونت کانسکی مدیر باغ گیاه شناسی، میزبان ما در این بازدید بوده اند. ایشان توضیحات کامل و مبسوطی بر تعداد گونه های گیاهی موجود، وضعیت تبادلات علمی در باغ و در صورت امکان، تبادلات علمی آینده با دانشگاه مازندران ارایه نمودند. سپس سخنرانی اینجانب با موضوع جنگل های هیرکانی در موسسه تحقیقات گیاه شناسی این دانشگاه به انجام رسید که مورد استقبال اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی قرار گرفت.
بازدید و سخنرانی در دانشگاه وروتسلاو
4-روز پنجشنبه عازم کراکوو و دانشگاه گاگیلونیان در این شهر شدیم تا سخنرانی بعدی اینجانب با موضوع اندمیسم در ایران به انجام رسد. این سخنرانی با استقبال دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه روبرو شد. بعد از سخنرانی، بازدیدی از بخش های مختلف دانشگاه و به ویژه هرباریوم و باغ گیاه شناسی دانشگاه صورت گرفت. ضمنا در خصوص همکاری های آینده بین دانشگاه مازندارن و اعضای هیات علمی دانشگاه گاگیلونیان نیز بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

بازدید و سخنرانی در باغ گیاه شناسی ورشو و دیدار با پروفسور پاول کویز (مدیر باغ گیاه شناسی)

5-آخرین سخنرانی اینجانب با موضوع گونه های اندمیک و راهکار های حفاظتی آنها در باغ گیاه شناسی آکادمی علوم ورشو در شهر ورشو به انجام رسید. با توجه به اینکه این باغ گیاهشناسی با دانشگاه مازندران تفاهم نامه همکاری امضا نموده است، در خصوص موضوعات مشترک و راهکار های تبادلات علمی بین این دو مرکز با مدیر مرکز، پروفسور پاول کویز بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

نتیجه گیری کلی: این سفر یکی از پربارترین سفر های علمی اینجانب بوده است به طوریکه در طول 5 روز اقامت درکشور لهستان، از 4 مرکز مختلف علمی در شهرهای مختلف این کشور بازدید به عمل آمد و تا حد توان سعی شد علاوه بر تبادلات علمی حال و آینده بین دانشگاه مازندران و این مراکز، به پتانسیل های واقعی علمی و فرهنگی ایران و دانشمندان ایرانی برای بسط و گسترش همکاری های بین المللی تاکید گردد. لازم است از ابتکار دفتر همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه مازندران و رییس این دفتر دکتر محمود عزیزی و گلتاج صادقی کارشناس دفتر، برای فراهم آوردن بستر این همکاری های بین المللی صمیمانه تشکر و قدردانی نمایم و در پایان امیدوارم در آینده تعداد دانشگاه های مرتبط با دانشگاه مازندران افزون تر گردد تا بتوان در قالب همکاری های گسترده و بین المللی، دانشجویان و محققین دانشگاه بیش از پیش از توان بالقوه خود برای به نتیجه رساندن پروژه های بزرگ بین دانشگاهی استفاده نمایند.

١٢:٠٥ - سه شنبه ٢١ اسفند ١٣٩٧    /    شماره : ١٩٩٨٤    /    تعداد نمایش : ٧٠٠

اطلاعیه ها مشاهده همه